DE VISIE ACHTER ONZE REBRANDING

blog - 4 min.

Vera Westenberg is co-founder van Marketing Schmarketing, de strategische brand studio waarmee The Next Women een partnership is aangegaan. Na de herpositionering van het merk en het nieuwe webdesign gelanceerd te hebben zijn we benieuwd naar haar visie achter deze nieuwe richting.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Ik weet dat er heel weinig funding gaat naar bedrijven die geleid worden door vrouwen, ik vind daar dus heel veel van. Dit hoeft namelijk helemaal niet, maar de cultuur is zo ingericht op succesvolle mannelijke founders dat er echt een culturele verandering nodig is om meer gelijkheid te bereiken. Ik zag dat het verhaal van TheNextWomen, bijvoorbeeld op de website, sterker uitgedragen kon worden. Maar ook in de overige communicatie en hoe de het merk verder gestructureerd is. Daarom stuurde ik Rixt een bericht op LinkedIn met de boodschap dat ik graag met haar meedacht.  Het klikte meteen supergoed, we hadden het voornamelijk over wat we beide doen om het overkoepelende probleem van ongelijkheden op te lossen. Vanuit hier zijn we de strategie voor TheNextWomen gaan definiëren om zo vanuit het merk voor meer vooruitgang te kunnen zorgen.

Waarom past TheNextWomen goed bij Marketing Schmaketing?

Equality is voor ons beide een super belangrijk onderwerp. Wij helpen merken die echt iets bij willen dragen. TheNextWomen past daar natuurlijk supergoed bij. Ik wil altijd weten dat wat wij kunnen ook echt voor de volgende stap voor een merk gaat zorgen. Bij TheNextWomen kunnen we dat zeker. Omdat we veel groeiende bedrijven helpen en gewend zijn om samen te werken met investeerders spreken we dezelfde taal, dit helpt natuurlijk ook.

Wat hebben jullie voor TheNextWomen gedaan?

We hebben uit het merk gehaald waar het echt over gaat en waar ze aan bij dragen. Zodat er een duidelijk verhaal staat, en er een taal gecreëerd wordt rondom het merk. Door meer diepgang te geven aan bijvoorbeeld het design sluit het geheel beter aan bij het merk. Dit hebben we doorvertaald in copy, de visuele identiteit maar ook in de social strategy en de website. We hebben ook een fotografie productie opgezet om sterke ondernemende vrouwen vast te leggen en zo meer rolmodellen neer te zetten, want representatie is super belangrijk.

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald voor de rebranding?

Wanneer we een concept creëren gaan we op zoek naar waar het echt over gaat. TheNextWomen gaat over vooruitgang en wat dat nu eigenlijk betekent. Wanneer gaan we vooruit en wat is daar voor nodig? Soms gaat het heel geleidelijk maar vaak ook juist niet. Soms is er een revolutie nodig om echt een verandering teweeg te brengen. We hebben om dit gevoel door te vertalen gekeken naar de Suffragette beweging, de Engelse vrouwen die honderd jaar geleden streden voor hun stemrecht. Maar ook onderzocht ik de hedendaagse revolutie waarvan Alexandria Ocasio Cortez een boegbeeld is. Zij strijdt ervoor macht terug te geven aan gewone mensen in plaats van door lobby gedreven bedrijven die de democratie in gevaar brengen. Ze is een Latina vrouw uit Queens, en wordt binnen haar politieke wereld gezien als minderheid. Ze is ontzettend toegankelijk en kan mensen goed verbinden. Alexandria gaat een strijd aan waarvan ze weet dat ze die in haar eentje niet gestreden krijgt maar ze weet ook dat ze samen is met nog veel meer mensen die geloven in waar zij voor staat. Mensen die empowered zijn doordat ze een rolmodel hebben, en daardoor meer mogelijkheden zien. In Nederland zijn meer rolmodellen nodig van ondernemende vrouwen die voorop lopen, dit is een van de belangrijkste elementen van de merkstrategie van TheNextWomen.

What’s next?

Eerst het TheNextWomen 100 diner waar vet veel communicatie voor nodig is! Erg veel zin in. We gaan altijd langere samenwerkingen aan om het merk echt tot leven te laten komen, daarom blijven we maandelijks betrokken. Omdat we duidelijke product waarden hebben gecreëerd kunnen we goed meedenken over hoe het merk nog meer naar voren kan komen in bijvoorbeeld de events en programma’s van TheNextWomen. Doordat waar TheNextWomen voor staat zo goed aansluit bij waar wij zelf mee bezig zijn en in geloven is het heerlijk nieuwe manieren te blijven ontwikkelen om het merk te laten groeien.

Latest posts