Rob Heesen

Natascha Klootsema
January 9, 2017
Maartje Bouvy
December 9, 2016

Rob Heesen

Rob Heesen startte zijn carrière als trainee bij de marketingafdeling van Lays chips. Zijn eerste stappen in de retail zette bij Ahold-dochter Etos, waar hij mede de huidige formule van de drogisterijketen bedacht. Gedesillusioneerd door de boekhoudfraude – de carrièremogelijkheden binnen Ahold waren beperkt en de sfeer was niet fantastisch – besloot hij over te stappen naar concurrent Super de Boer (Laurus), waar hij eindverantwoordelijk werd voor het hele supermarktassortiment. Laurus had toen net het Konmar-debacle achter de rug.

In 2006 belde Hema hem, het bedrijf waar hij altijd al voor wilde werken. Heesen kwam binnen als directeur Food & Catering, een onderdeel dat destijds niet goed liep. Zijn aanpak? Terug naar de basis: eenheidsprijzen. In de loop der jaren kreeg hij steeds meer verantwoordelijkheden, wat uitmondde tot zijn huidige functie. Heesen is nu eindverantwoordelijke voor de inkoop en productontwikkeling van het hele Hema-assortiment. Als onderdeel van de nieuwe koers introduceerde het concern vorig jaar zeshonderd nieuwe artikelen, voornamelijk cadeautjes, of zoals Hema ze noemt: ‘blijmakers’. Heesen: ‘Dat levert nu de eerste successen op. De identieke groei in de winkels begint weer aan te trekken. Fantastisch om te zien.’

Per 1 oktober heeft Rob Jack Peters opgevolgd als algemeen directeur van Blokker.

June 12

Panel Innovation & Renewal
As a business it is important to constantly revamp your ambition. Innovation and renewal are two strategies to incorporate. But how do you compete with a startup when you are the size of a 2000 store giant? And how much change can you practice without losing your core identity?