The Next Women, Better Future, ABN Amro, Rabobank, ING, FMO Dutch Developmement Bank en Koningin Maxima op de bres voor vrouwelijk ondernemerschap

blog - 2 min.

Fempower your Growth 2020

De bovenstaande organisaties hebben dit jaar de tweede editie van het ‘Fmpower your growth programma’ georganiseerd. Deze donderdag, 10 december, vond de (digitale) slot bijeenkomst plaats, waaraan ook Koningin Máxima deelnam.

Masterclasses om organisatieontwikkeling te bevorderen

Fmpower your growth is een samenwerkingsproject van ABN AMRO, ING, Rabobank, FMO, Better Future en The Next Women. Het programma richt zich op het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap en betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers. Zowel de ondernemers als bankiers volgen masterclasses om elkaars werelden beter te begrijpen en om gezonde groei en ontwikkeling van de ondernemingen te bevorderen. Vanwege de coronacrisis was het programma dit jaar volledig digitaal.

Belangrijk om elkaar goed te begrijpen

De slotbijeenkomst ging over de take-aways and learnings en werd vanuit The Next Women bijgewoond door Simone Brummelhuis, oprichter en Rixt Herklots, directeur. Rixt Herklots: Ondernemerschap is een belangrijke drijfveer van de Nederlandse economie. Het netwerk van The Next Women zet zich in om vrouwen te ondersteunen in het groeien van hun bedrijf. In deze groei zijn een goed netwerk en een sterk financieringsplan van evident belang. Dit programma brengt bankiers en ondernemers dichter tot elkaar, omdat we voor een duurzame oplossing structureel de onbewuste vooroordelen moeten benoemen, erkennen en ervan leren.

Koningin Máxima  

Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Vanuit het UNSGSA zet Koningin Máxima zich in om wereldwijd veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen te borgen.

Onbewuste vooroordelen en personal branding

Het Fmpower Your Growth Program begon in 2019 als een pilot en werd succesvol geëvalueerd. Het is bestemd voor ondernemingen met een omzet van meer dan 500.000 euro per jaar. Tijdens deze tweede editie volgden 45 ondernemers en 30 financieel specialisten masterclasses over onderwerpen die beide partijen aangaan, bijvoorbeeld gezonde groei en onderhandelen, onbewuste vooroordelen en personal branding. Daarnaast was er een masterclass over het opstellen van een financieel plan en het organiseren van (meerjarige) financiering. Uit de praktijk blijkt dat banken nog onvoldoende inzicht hebben in specifieke financieringsbehoeftes van vrouwelijke ondernemers. Mentoren stonden de deelnemers bij om de groeivraag van de onderneming te concretiseren.

Latest posts