The Next Women presenteert de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van 2020

blog - 4 min.

Powered by: EY, Salesforce, StartupAmsterdam, Qiss-IT & Veuve Clicquot

100 vrouwelijke ondernemers worden wederom gevierd met hun plaats op The Next Women 100 lijst

The Next Women presenteert vandaag in bijzijn van Staatssecretaris Mona Keijzer de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland in 2020 en de 50 meest talentvolle en veelbelovende ondernemers. Nieuw dit jaar zijn 5 categorieen waar extra aandacht aan wordt besteed: 1. de imponerende groeier, 2. de inspirerende nieuwkomer, 3. het rolmodel. 4. de international en 5. de changemaker.

AMSTERDAM, 30 november 2020 – The Next Women presenteert vandaag de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland in 2020. Ondernemers hebben gedurende 4 maanden de tijd gehad om deel te nemen aan een survey op basis waarvan The Next Women in samenwerking met EY Nederland de beide lijsten en het bijbehorende onderzoek heeft samengesteld. Deze zijn vervolgens voor een laatste check langs de Raad van Advies gegaan.
De hoofdtaak van de Raad van Advies was daarnaast het benoemen van de 5 titelhouders. Uit een shortlist van 5 ondernemers per categorie moesten zij de winnaar kiezen.

Naast de fantastische kwaliteit en kwantiteit van de 150 vrouwen op beide lijsten viert The Next Women graag het succes van Loes Daniels – Experiencegift (Groeier), Loes de Volder – MamaLoes (Nieuwkomer), Ingrid Faber – Faber Halbertsma Group (Rolmodel), Claudia van den Pol (International) en Laura Rooseboom (Startgreen Capital).

Negen jaar geleden werd The Next Women 100 geïnitieerd door Simone Brummelhuis om vrouwelijk ondernemerschap in Nederland te stimuleren, zichtbaar te maken en rolmodellen te creëren. Sindsdien is het belang van gendergelijkheid steeds evidenter geworden en het belang van diverse teams voor het succes van de Nederlandse economie is meer dan duidelijk. Echter is vrouwelijk ondernemerschap nog altijd onderbelicht en ondergewaardeerd. Het is mede daarom dat The Next Women het als een belangrijke taak ziet om bij uitstek vrouwelijk ondernemerschap te vieren, te stimuleren en uit te lichten.

Succesvolste Nederlandse zakenvrouwen houden aandelen in eigen hand

The Next Women 100 wordt dit jaar voor de negende maal gepresenteerd. The Next Women to Watch alweer voor de vijfde maal.
De Raad van Advies bestaande uit ondernemers, beleidsmakers en professionals heeft op basis van de shortlists voor iedere nieuwe categorie de winnaar geselecteerd. Alle ondernemers zijn beoordeeld op hun omzet, aandelenbelang, leeftijd van het bedrijf, gebruikte financieringsinstrumenten, innovatiekracht en internationale activiteiten. De nadruk ligt op boekjaar 2019.

Slechts 6% van de ondernemers in Nederland zet op jaarbasis meer dan €1 miljoen om. De vrouwen in de TheNextWomen100 gaan daar ruim overheen met een minimale omzet van €2 miljoen in boekjaar 2019, waarbij 33% van deze lijst zelfs meer dan €10 miljoen omzet. Daarnaast hebben 70 van de 100 ondernemers dit jaar 50% of meer van de aandelen nog in eigen bezit. De 50 vrouwen op de lijst van TheNextWomen to Watch hebben in 2019 een minimale omzet van €500.000 gegenereerd en bestaan niet langer dan 10 jaar.

The Next Women 100 wordt dit jaar mede-mogelijk gemaakt door EY Nederland, Salesforce, QISS-IT, StartupAmsterdam & Veuve Clicquot

Raad van Advies 2020

Simone Brummelhuis – Mede-oprichter Borski Fund
Sacha Engels – exit-ondernemer en investeerder
Maurine Alma – CMO Justeat/Takeaway
Philippe Vorst – Oprichter & CEO New York Pizza
Joanne de Jonge – Directeur Strategie Invest-NL
Mireille Kaptein – CEO Kaptein Groep en Zakenvrouw van ‘t Jaar 2019
Angelique de Vries – CEO Northern Europe Salesforce
Faizal Siddiqui – Oprichter en CEO Cruisereizen.nl, Plannen.nl, Spa-online.nl
Peter van Sabben – Mede-oprichter en CEO Growth Tribe

 

***

 

De volledige lijsten via:
The Next Women 100 2020
The Next Women to Watch 2020

 

Contact

Voor interviewaanvragen, neem gerust contact op met:

Rixt Herklots
rixt@thenextwomen.com

 

Latest posts